2008. augusztus 20., szerda

Sajtorta jobban

Sajtorta jobban- mert augusztus 20. lenne



Szakdolgozat írás időszaka van, nem pedig főzés, meg blog írás és legkevésbé az emberi kapcsolatok ápolásának időszaka-de úgy döntöttem, hogy mivel idestova több mint fél éve vizsgák, szakdolgozat, költözés államvizsga, rossz és rosszabb időszakok váltják egymást, ezért akár ki is rakhatnám a november után jövök táblát a blogra. A döntésem az lett, hogy az egész életemre, és a blogra is kiteszem a csökkentett üzemmód táblát.
Sajt torta volt a cél, de jobban mint az előzőek. Eredményét tekintve a krém jobb lett mint az eredeti „ami” recept.
Készült tészta és tészta nélküli változat is, illetve inkább ez készűlt.

Sajttorta eper öntettel

Tészta: /elhagyható/

20 dkg vaj
17 dkg Gullon Diet Nature keksz ledarálva (teljes kiőrlésű és édesítőszerrel készűl)
13 dkg darált dió
1 kk. fahéj
1 kk szegfűszeg
2 ek. Amaretto



Sütőt felpöckölöm 150 Celsius fokra. A kekszet és a diót beledobálom a konyhai robotgép elnevezésű masinába amibe a késes betétet kell elhelyezni a keksz dobálás előtt, majd működésbe hozom amennyiben van áram. A szobahőmérsékletű vajat meg a maradék hozzávalókat is beleszórom, és további 1 percig működtetem a konyhai robotgépet. A tészta tortaformába kerül kulturáltabb helyeken (nálam nem mindig), és szépen megvárja amíg a krém is elkészül. Közben a sütő melegszik.

Krém:

50 dkg görög joghurt
10 doboz Philadelphia (light) sajtkrém
3 db bio tojás
1 rúd vanília teljes belseje
1 tk. reszelt citromhéj
1 tk. reszelt narancshéj
1 ek. narancsvíz
2 ek. vanília aroma
Kalória mentes édesítőszer ízlés szerint



Kisebb közjáték következik: a konyhai robotgépet előkészítettem a következő felvonás kezdetére- bödön mosogatás-késes betét mosogatás, bödön visszatesz, bele krémes betét kerül. Következhet a második felvonás. A szobahőmérsékletű hozzávalókat mind beleteszem a bödönbe, és 2 percig folyamatosan működtetem, egészen addig, amíg jól elkeverednek az alkotó részek. A krémet a tésztára öntik álltalában-de abban a kúltúr körből ahonnan én jövök ott csak néha. Tésztát a gyerekek a szomszédok és vendégek érdemelnek más, és főleg én nem. Mini tortákat készítettem azért egy két darabot.

Eper öntet

25 dkg eper
2 ek. citrom lé
Kalóra mentes édesítő

A legegyszerűbb nagyon sokszor a legjobb, ez pont egy ilyen dolog az eper öntet is. Az epret le kell turmixolni, majd íz fokozás céljából citromlével, és édesítővel ellátni, és szépen megöntözni a sajt tortát vele.

Ja és repülőgépek-az fontos az Ünnephez! Természetesen KÖTELÉKBEN!



GourmandLizard

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

xxx

Névtelen írta...

Kinek szóltak az x-ek-édekelne


Stm

Névtelen írta...

miért érdekel?