Szilvás derelye mákkal - működik a „light cukor” (Silver Spoon)
Hámán füle, derelye, barátfüle, ki hogy ismeri.
Gyerekkori kedvenc ételeim egyike. Ebből sem lehetett eleget főzni az öcsémnek és nekem.
A mi barátfülénk jól kidolgozott, tojásos gyúrt tésztából készült, lekvárral volt töltve és morzsába volt forgatva.
Úgy gondoltam, hogy egy-két darabot készítenék desszertnek.-mondjuk szombat hajnalban. A kihívás miatt hogy sikerül-e emlékezetből megcsinálni a tésztát mindenféle felszerelés nélkül.
Sikerült, csak más lapos háromszögek helyett ravioli, prézli helyett mák-cserébe a régen nem érzett friss házi tészta íz.
Hozzávalók:
Tészta
2 tojás
Annyi liszt amennyit felvesz a 2 tojás
Töltelék
20 dkg aszalt szilva turmixolva
Fél citrom reszelt héja
4 ek. darált mák
Ízlés szerint édesítő, light cukor (én azt használtam)
A tojásból és a lisztből kemény tésztát gyúrok, cipót formálok belőle és félreteszem 20 percre pihenni. Addig az aszalt szilvát leturmixolom, és hozzákeverem a reszelt citromhéjat. A tésztát ha kipihente magát, felszeletelem, aztán vékonyra nyújtom, és négyzetekre vágom. A tölteléket a négyzetek közepére teszem, és becsomagolom a tésztába. (derelye vágó híján).
Forrásban lévő vízben addig főzöm amíg fel nem jön a víz tetejére. Leszűröm, és összekeverem a mákkal.
Gourmandlizard
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Fűszeres Eszternél http://fuszereslelek.blogspot.com/ sok érdekességet találni Hámán füléről.
Gourmandlizard
Megjegyzés küldése