2008. március 24., hétfő

Töltött török paradicsom

Töltött török paradicsom



Úgy indult a dolog, hogy a jelenlegi családom növényevő élet formát folytat az egyetlen elképesztően félelmetes vérengző ragadozó én vagyok, bár ez első rám nézéskor nem szokott látszani. Nem régiben tettem szert egy „mostoha-növendék-nő-lényre” akinek a nagy szerelme a padlizsán és miután a szombati Csarnok-túrán kaptunk szép padlizsánt így semmi akadályát nem láttam annak hogy jól megtöltsem ezzel-azzal.



Hozzávalók

4 nagy padlizsán

Töltelék:

10 dkg laska gomba
10 dkg csiperke
3 szál új hagyma
25 dkg koktél paradicsom
1 marék reszelt sárga répa
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor zeller
3-4 dkg rizotto rízs
1 csipet só
1 csipet fekete bors
1 ek.méz
1 tk. chili por
1 tk. mustár
15 dk reszelt sajt

Minden zöldséget jó alaposan megmosok, és lecsöpögtetek. A padlizsánokat félbe vágom, és rendelkezésre álló céleszközzel kiszedem a belsejét. Amennyiben ezt karlábé vágóval ízlésesen tesszük akkor a padlizsán hús toppingként avanzsálhat egy salátán.
A kivájt padlizsánokat egy sütő tálba teszem, és kis citromlével meglocsolom ameddig várakoznak.
A gombákat és a hagymát apróra vágom beleteszem a serpenyőbe, sózom borsozom így levet ereszt. A koktélparadicsomokat felezve hozzáadom a fokhagymával (egyben) és a rizzsel. Mikor puha a rizs akkor kész van és ekkor beleteszem a fűszereket, és a finomra vágott friss petrezselymet és zeller levelet. Beletöltöm a padlizsánba, megszóróm sajttal és 200 fokon 20 perc alatt készre sütöm.

Gourmandlizard

Nincsenek megjegyzések: