Pácolt mozzarella golyók
Tapasként kitünő, salátára bármikor rátehető, de gasztro-ajándéknak sem rossz. A legjobb éjszakánként a hűtőből illegalitásban. Mikor megveszem akkor bepácolom, üvegbe teszem, és a hűtőbe. Abból a szempontból sem rossz, hogy a zacskó kinyitásakor jelentkező kis cseppektől is megszabadulok mivel én csinálom.
Két ízben szoktam készíteni chilis-fokhagymás, illetve zöldfűszeres.
Hozzávalók:
2x 25 dkg mozzarella golyó
2 (mindenki számára) szagmentesen zárható üveg
Csípős páclé
2 evőkanál chili szósz
1 gerezd fokhagyma
Zöldfűszeres páclé
1 csokor petrezselyem
1 csokor zeller
1 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
1 csokor oregánó
1 csokor metélő hagyma
1 kk. fehér bors
A zacskók tartalmát az üvegekbe öntöm. Az csípősbe 1 gerezd fokhagymát teszek egészbe és chili szószt 2 evőkanállal, lezárom majd jól összerázom és beteszem a hűtőbe.
A zöldfűszeres macerás mert jól meg kell mosni a fűszernövényeket aztán finomra kell vágni.
A finomra vágott fűszernövényeket beleteszem az üvegbe a borssal és a fokhagymával, összerázom és beteszem a testvére mellé.
Gourmandlizard
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése