2008. március 24., hétfő

Pácolt mozzarella golyók

Pácolt mozzarella golyók





Tapasként kitünő, salátára bármikor rátehető, de gasztro-ajándéknak sem rossz. A legjobb éjszakánként a hűtőből illegalitásban. Mikor megveszem akkor bepácolom, üvegbe teszem, és a hűtőbe. Abból a szempontból sem rossz, hogy a zacskó kinyitásakor jelentkező kis cseppektől is megszabadulok mivel én csinálom.
Két ízben szoktam készíteni chilis-fokhagymás, illetve zöldfűszeres.

Hozzávalók:

2x 25 dkg mozzarella golyó
2 (mindenki számára) szagmentesen zárható üveg

Csípős páclé

2 evőkanál chili szósz
1 gerezd fokhagyma

Zöldfűszeres páclé

1 csokor petrezselyem
1 csokor zeller
1 gerezd fokhagyma
1 csokor bazsalikom
1 csokor oregánó
1 csokor metélő hagyma
1 kk. fehér bors

A zacskók tartalmát az üvegekbe öntöm. Az csípősbe 1 gerezd fokhagymát teszek egészbe és chili szószt 2 evőkanállal, lezárom majd jól összerázom és beteszem a hűtőbe.
A zöldfűszeres macerás mert jól meg kell mosni a fűszernövényeket aztán finomra kell vágni.
A finomra vágott fűszernövényeket beleteszem az üvegbe a borssal és a fokhagymával, összerázom és beteszem a testvére mellé.

Gourmandlizard

Nincsenek megjegyzések: