2008. április 6., vasárnap

Galaktikus tápanyagok nyomában

Galaktikus tápanyagok nyomábanFélve írok ilyen jellegű bejegyzést, és IGEN szoktam ilyesmit enni, mert ízlik, mert kevésbé hizlal, és fedezi a protein igényem nagy százalékát és mert aktívan sportolok.
Nagyon sokszor történik, hogy nem tudok úgy és azt enni amit szeretnék, ilyenkor szoktam fehérje szeletet enni, amennyiben lehet akkor cukor menteset, vagy mézzel ízesítettet.
Ennyivel általában már kihúzom addig, ameddig valami olyat ehetek, ami bele illik az étrendembe, és legalább fehérjéhez is jutok hús és tofu nélkűl.
A fehérje szeletek szerintem arra lettek kitalálva, hogy a testépítők, fogyókúrázók is valami édességhez juthassanak bűntudat nélkül. Budapesten táplálék kiegészítő boltokban lehet venni ilyesmit, és a kínálat nem túl nagy.
Gondoltam, hogy a kedvenceimet (a magyar választékból) megosztom, hátha valaki hasznosnak találja.
Myoplex-aki az epres ízre vágyik-annak ez a legjobb választás-a csokis nem izlik annyira.

Scitec Nutrition-kókuszos-csokis-mogyoróvajas-pinacoladas-a sorrend mézzel készül.


Ugyanez a cég protein sütiben is elég jó helyen áll nálam.

InterActive Nutrition-fagyasztott álom-nagyon finom- más ízben nem kapni itthon jelenleg. Új terméknek számít, lehet hogy azért.
Doctor's CarbRite Diet Bar- a legjobb választás összetételét tekintve az ízek is nagyon finomak és sok féle létezik (USA-ban). Magyarországi forgalmazója sok közös tulajdonsággal bír Leninnel-fellelhetetlen és elérhetetlen ja és neve sincs. Annak viszont örülök hogy van CarbRite Diet bar, mert szerintem ez a legjobb magyarországon kapható cukormentes fehérje szelet.
MHP-Macrobolic Performance Bar-ropogós nagyon finom, szénhidrát tartalmát tekintve határ eset.


Fontosnak tartom, hogy felhívjam a figyelmet a Biotech Nutriton protein ételeire. Nagyon praktikusak példáúl irodai felhasználás esetén- elfér a tasak a legkisebb női táskában is, és csak egy mikró kell hozzá, meg víz. Az ízük a cseresznyés piskótát leszámítva elég jó.


Természetesen vannak olyan szeletek amiknek több a szénhidrát tartalmuk, ezek már étkezést helyettesítő szeletek. Valóban nem vagyok utánuk éhes tehát működnek és az ízük sokkal jobb mint a diétás társaiknak. Ebben a kategóriában, már nem nehéz jót venni.

Gourmandlizard

Nincsenek megjegyzések: