2008. október 5., vasárnap

Selection Delikatessen

Selection Delikatessen



Nyilvánvaló, hogy Budapesten még mindig nem olyan egyszerű a minőségi alapanyagok beszerzése. A felkutatása a lelőhelynek majd az utána járkálás és végül a vásárlás nagyon sok időt, és pénzt követel. Mert ugye nem úgy van, hogy épp elfogyott valami fűszer, vagy rizsből készült spagetti, és leszaladok a sarki boltba aztán veszek, mert a közeli boltba ami nevesítve Spár nagyon sokszor még a trapista sajt is hiánycikk.



Tehát rákényszerülök temérdek száraz hozzávaló felhalmozására majd fokozott védelmére, nehogy véletlenül valaki elhasználjon, vagy megegyen valamit ami mondjuk nehezen pótolható. Sajnos se időm,se energiám folyamatosan az alapanyagok után futkorászni, és igen jót enni meg mindig akarok.
Az előbbi trend változni látszik a környéken, ugyanis nyílt egy iciri-piciri boltocska aminek a kínálata túlnyomóan prémium termék-a rizottótól kezdve a rizs-spagettivel folytatva különböző olasz házi tészták, angol chipsek a prémium mézek és borok a szentjánoskenyér szirupig majdnem minden van-még sült szöcske is. Arról nem beszélve hogy szeptembertől kaphatóak lesznek ugyan azok a pékáruk, mint T. Nagy Tamás sajtboltjában, vagy a Culinarisban.



Természetesen én tikon várom, hogy megnyíljon végre az álom bolt, ami tele van cukor mentes és laktóz mentes dolgokkal tömérdek mennyiségű fehérje szelettel.
Nyitva tartás ügyileg olyan mint egy majdnem éjjel nappali.

MGL

13 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Szia Melinda!
Elárulnád, merre található a szóban forgó boltocska? Köszönöm:-)

MGL írta...

Szia!

A boltocska a IX. kerületben van a Lechner Ödön fs. 2 ben a Castrumház aljában. Van már kenyér is, mert ma betévettem, és pont akkor lett kész, ezért vettem kenyeret is. A lechner Ödön fasor a Soroksári út szervíz útja, ha ez segítség.

p.s.:Az Úr aki bent szokott lenni, nagyon kedves, és segítőkész, még az én furcsábbnál furcsább kéréseimet is teljesíti: mint sült tücsök beszerzése.

MGL

Gabojsza írta...

Köszönöm az infót! Beírtam a kincskereső térképemre, legközelebbi Pesti utamon felkeresem:-)))
Sült tücsköt mire használsz? :-)

MGL írta...

A sült tücsök nagyon jó snack, szénhidrát tartalma elhanyagolható, de proteinben gazdag. Salátába is bele lehet dobálni. Finom-szeretem!Persze ennék én libamájas piritóst lila hagymával, az jobb, csak nem férnék be az irodába...

MGL

Gabojsza írta...

Akkor az pont nekem való, mert lassan alig férek be az irodába:-)
Ugye nem vásároltad fel az egészet???

MGL írta...

Sajnos igen, de kértem új tücsköket:)és biztos lesz-cicatücsköt mindenkinek!

MGL

Névtelen írta...

Lechner Ödön Fasor 3. x.

Névtelen írta...

Akkor most 2 vagy 3?

MGL írta...

Be kell vallanom kedves Névtelen hogy a legjobb indulatommal 3. de ez nem csak tőlem, hanem a IX. kerültei önormányzattól is függ.

MGL

MGL írta...

Castrum ház-legyen ennyi elég, mert gazdaságilag már nem éri meg azt az időt amit Te és én ennek a kédésnek a megoldására szánunk-főleg azért mert sosem fog megtérülni tanulmányaim alapján-(arról nem is beszélve ,hogy elképzelésem sincs,hogy a Te időd mennyibe kerül, de bizonyára többe mint az enyém, ha ott leszel biztosíthatlak, hogy megtalálod:)főleg, hogy a IX. ker. Önkormányzatán és a Fővároson múlik ez a kérdés.

MGL

Névtelen írta...

Biztos, hogy 3. :) A 2-ben max málnát kapsz.

Névtelen írta...

Aham-málnát...mégis miylen málnát?mert nagyon szeretem a málnát.-Nem tudok málna nélkül élni! Szeretnék egy biztos málna beszerzési forrást!...Lehet hogy málnásba kéne költöznöm annyira szeretem a málnát! Tücsök is van?

MGL

Névtelen írta...

Nagyon komoly málna lerakat és őstermelés folyik ott. Prémium málnát árulnak (málnából szőt tányéron). De meghivás alapján kerülhetsz csak a vevőkörbe. Csak hozzáértő, műértő málna szakértőt fogadnak. Tücsök nincs. Málna van.