2008. november 22., szombat

Száműzetés

És a negyedik napon...




Miután nincs internet és mégis csak szombat este van, ezért úgy döntöttem, hogy lejövök ide a sarki Claró nevezetű vendéglátó egységbe egy kis netért meg egy kis Montenouvo cuveert aztán kicsit írok is a maximális idő kihasználás jegyében.
Gasztronómiailag egész hatékony voltam elméletileg és gyakorlatilag is.
Elméletben a szakdolgozatom prezentációját elkészítettem, konzultáltam, előadtam. Sajnos a kezdő diát le kell cserélnem, mert túl merésznek bizonyult.



Pedig nem lett rossz….ugye?!

Ahogy elfoglaltam az új étmeneti szállásomat rendeltem egy kis rákot a Juan Tapas bárban lévő Quality Tradetől, ha már ilyen közel van, akkor kihasználom ezt a lehetőséget.
A lenti kép egy darabja az átmeneti szállásomnak...tea szűrő (amit találtam) és egy kis lélek a lakásba-igy jobban megy a tanulás...



A másik, hogy a halak kifejezetten jó hatást gyakorolnak az élettel együtt járó depresszióra, bár még nem érzem igazán a hatását, de majd emelek a dózison...
A Plusz a sarkon..a Ráday és Kinizsi utca sarkán lévő egészen pontosan az amiről szólni fog az elkövetkező pár sor.: Egy szóval: KATASZTRÓFA!
Mindig is bolt volt a helyén de mióta Plusz, azóta a sor folyamatos, négy pénztárból maximum kettő működik és 20-40 perces mutatvány a vásárlás, de nyugtatót nem adnak hozzá.
A kínálata olyan, ha nem rosszabb mint egy ukrán-magyar határon lévő élelmiszer boltnak. Érthetetlen számomra és ha minden jól megy akkor diplomásan majd már lesz lét jogosultsága a felvetésemnek az-az: hogy a Ráday utcában miért nem éri meg csinálni egy rendes élelmiszer boltot!?
Azért, hogy alapvető élelmiszereket vegyek, nem állok sorba. Nincs háború se kommunizmus de helyette viszont kapitalizmus van.
A következmény csak annyi, hogy nem megy el az időm főzésre legalább…Tehát saláta van...nagyon jó rákocskákkal cserébe.
Véletlenűl belekerült (kiszóródott) egy kis aszalt áfonya a salátára, ami kifejezetten jót tett neki.



A kép szerintem magáért beszél ehhez nem írnék receptet.


MGL

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Finom receptek egy helyen!   www.finomreceptek.hu