2009. január 25., vasárnap

Citrusos szójacotta

Egyszerű tehát rossz nem lehet….



Nyár estére való könnyű frissítő édesség, vagy reggelinek tudom elképzelni az eredményt.
Technikailag hasonlóképpen készült mint a pannacotta, csak tejszín helyett szója joghurtból.
A szóját már meg kellett volna enni, influenza miatt meg citrus féleségeken kívül nem volt itthon.
Az igazság az, hogy a szójáról mindenkinek meg van a véleménye. Kinek jó kinek rosszabb.
A tendencia viszont sajnos az, hogy egyre több a laktóz érzékeny. Ennek az okát nyilvánvalóan senki sem ismeri, de a tény az, hogy a laktóz érzékenyek tábora egyre csak szaporodik, és számukra ideális alternatíva a szója.
A szója készítményeket szemészerint magas protein tartalmuk miatt részesítem előnyben és nem utolsó sorban a szójának a női szervezetre kifejezetten jó hatása van.





Citromos szójacotta



500 g provamel szója joghurt

1 citrom reszelt héja

1 narancs reszelt héja

1 narancs leve

1 citrom leve

1 ek. Splenda

1 ek narancsvirág víz

1 tk. zselatin por






Az 500 g szója joghurtba belekeverem a zselatint, hozzáadom a reszelt citrom és narancs héjat majd folyamatos keverés mellett összeforralom. Miután már nem forr hozzá adom a narancs és a citrom levet is. Formába öntöm, és hűtőbe teszem ahol szépen megszilárdul. Menta levél nagyon illene hozzá, de nem volt itthon.



MGL

Nincsenek megjegyzések: