2009. március 27., péntek

Manhattan Fulton

Budapesten meg CET


Végre valahára úgy néz ki, hogy valóban lesz valami a kilencedik kerületi közraktárakkal. Évtizedek óta le akarják bontani ezeket az épületeket vagy valahogy hasznosítani, de eddig nem sikerült. Működött itt mindenféle szórakozóhely, raktár stb. az épület meg egyre rosszabb állapotba került az évek alatt.



Nekem kifejezetten tetszenek, mert olyan gyár jellegűek kívülről de eredetileg a Nagy Csarnoknak voltak a raktár épületei. A kilencedik kerület nagy része régen gyáraknak adott otthont, tehát az épületek meghagyásával szerintem kifejezetten hozzájárulnak a kerület új, de történelmet őrző arculatához.



Tehát: vége az omladozó Közraktároknak mert 2010 nyarára átváltozik hosszas báb időszak után és az lesz a neve, hogy :CET.
Vége lesz a rendezetlenségnek, a kihasználatlanságnak, és a romoknak jövőre átadják a kedvenc helyemet!



Nagyon dicséretesen meghagyják a régi raktárépületeket, a közte lévő utcát meg egy vadonatúj csupa üveg repülőgépszárny profillal borítják be. Az eredmény pedig napos, rendezett, modern de mégis régies „loft” környezet lesz a Duna partján. A panoráma onnan kiváló a Gellért-hegyre a BME épületeire és a Várra.



Mellette van a Nehru parknak nevezett de csak Duna partnak hívott terület, ami eléggé le van lakva, de majd csak rendbe hozzák azt is.
Nekem a tervekről legelőször Manhattanben lévő Fulton jutott eszembe. A nagy magas hidegszínű felhőkarcolók mellett egy darabka a régi kikötőből, boltokkal kávézókkal és éttermekkel.
Jövőre már nekünk is lesz valami olyasmink mint a newyorkiaknak …na jó kicsit jobb lesz.
Nálunk is kijönnek majd a művész hajlamú emberkék bohóckodni a parkba, a diákok fekszenek majd a füvön és tanulnak. A fiatalok kiállításokon és programokon vesznek részt. Este a Ráday utcában elfogyasztott vacsora után lesz hova sétálni desszertért, vagy egy pohár „jó éjt” borért amit a Duna partján a Várat kémlelve fogyaszthatunk el.

MGL

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Már idelye volt ennek a terület rendezésnek is.

Gyöngyi