2009. március 15., vasárnap

Nem félek a tavasztól-még egy kis csoki...

Brownie



25 cm-es formához

300 g 60%-os csokoládé
200 ml tej
2 ek. tejföl
75 g BL 55 liszt
100 g vaj
1 ek barna cukor v. édesítő
10 g sütőpor
2 tojás
1 kk só
4 ek konyak
1 zöld alma apróra vágva




Közepes méretű fazékban és alacsony hőfokon, tejben feloldom a tejfölt, a vajat, és a csokoládét mikor szép sima, akkor lehúzom a tűzről, és hozzáadom konyakot. A sütőt 170 C fokra melegítem.
Kimérem a lisztet, a sütőport és a sót majd összekeverem.
A tojásfehérjéből kemény habot készítek.
A kihűlő félben lévő csokis krémhez hozzákeverem a lisztes keveréket, a tojássárgákat és a tojásfehérjét meg az felkockázott almát.
A masszát formába öntöm (25 cm), és 170 fokon 20-25 percig sütöm. Nem szabad túlsütni, akkor jó mikor a belseje még remeg.

MGL

Nincsenek megjegyzések: