2009. április 27., hétfő

Fehércsoki házilag

Orgonás fehércsokoládé



A fehércsokoládé nem csokoládé. A kísérletezésem alatt meg teljesen nyilvánvalóvá vált.

Beszereztem kakaóvajat, főzés és krémkészítés okán, de eddig nem kezdtem vele semmit azonkívül, hogy zsiradéknak használtam.

Viszont most elkészítettem életem első fehércsokoládéját orgonás ízesítéssel. A vadi új szülinapi tartlette formámban.



A kakaóvajat felmelegítettem, és ugyanannyi sűrített tejet tettem hozzá, majd tejport, amennyit felvett. A masszához friss orgonavirágot szórtam és formába öntöttem. Nagyon finom lett.
Pontos receptet majd legközelebb...majd akkor lemérek mindent ígérem.


MGL

6 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Nagyon jól néz ki!! Remekül mutat benne a virág annak ellenére, hogy nekem a fehér csokoládé mindig egy kicsit túl édes, hiányzik belőle a kesernyés íz. Viszont barna alapon nem lenne ilyen csinos! Várom a receptet! :-)

MGL írta...

Köszönöm...mindamellett, hogy szép finom is...és hogy én állíthatom az édességét nem is édes...az orgona egy kis keserű ízt és gyönyörű illatot kölcsönöz a nem csokinak:)

MGL

Ági, aki főz írta...

Hú, ez nagyon komoly és merész. Igazi csokigyártás, még akkor is, ha a fehér csoki nem csoki :-))

erős ildikó írta...

Hol szereztél kakaóvajat? Drága?

Névtelen írta...

Megkellett ölnie egy pár embert érte...

MGL írta...

A legolcsóbb és megjegyzendő sokkal olcsóbb megoldás a patika-ahol vagy adnak vagy nem-fel is lehet iratni orvossal és akkor biztos, hogy adnak-a másik pedig a Callebaut által gyártott, Goodwill National Trading által forgalmazott Mycryo-reszelt, v. porított formában-valahol a 17. ker ben van a nagyker, de a Keserédes boltban szokott lenni

MGL