Orgona cukor
Napmátka előbb publikálta volna a receptjét, akkor én is több cukrot tettem volna a kis üvegcsémbe. Miután én sajnos hajlamos vagyok végletekben gondolkodni kicsit ezért az én orgonacukrom két lépésben készült az íz intenzitás maximalizálásának jegyében. Megtöltöttem lecsipkedett virágzattal egy üveget, majd ráöntöttem a kristály cukrot, vártam amíg összeesik a virágzat, aztán még egyszer megtömtem az üvegcsét virágzattal és cukorral. A virágzat természetesen elhervadt az üvegben, de majd robotgép segítségével csinálok belőle finombb szerkezetű cukrot. Az illata viszon nagyon intenzív lett.
MGL
2009. április 27., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nem keseredett meg benne a virág? Mert én igyekeztem azonnal átszitálni a cukrot, mihelyst hervadásnak indultak a virágok, és átadták nedvességüket a cukornak.
Biztos, ami biztos.
A robotgép nekem nem jutott eszembe, én csak nagyobb lyukú szitán fogtam fel belőle a szirmokat...
A friss virágzatnak is van kesernyés íze, ésaz az igazság,hogy én egy kicsit számítok is erre az ízre a cukromban.-majd beszámolok:)
Megjegyzés küldése