Cukormentes Eperhab
400 g leturmixolt eper
330 ml házi tejszín
½ citrom leve
3 ek. cuukormentes juharszirup
1 zacskó zselatin (Rozi féle-tudom hogy sok, de kell az izületeknek)
6-8 szem egész eper
A tejszint robotgép segítségével felverem, majd hozzákeverem a leturmixolt epret. A zselatint elkeverem fél deciliter citromos vízben és 1 percre beteszem a mikróba, vagy amíg fel nem olvad. Intenzív keverés mellett vékony sugárban csurgatva hozzákeverem a krémhez. A forma aljába egész epreket teszek és ráöntöm az eperkrémet, majd 1-2 órára a hűtőbe kerül, amíg megszilárdul teljesen. Csokoládé öntettel, vagy bazsalikom-menta öntettel szoktam tálalni.
--
GourrmandLizard
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
De vágyom már az eperre! Nem is kell sokat várnunk, sőt, látom, Nálad már van! :-)
ez csak olyan házilag megnyitott eper szezon...nemtudtam ellenállni.
MGL
Minden ami epres-jöhet:))
Megmondanád, hol lehet cukormentes juharszirupot kapni???
Köszi előre is, mert én még nem láttam sehol...
Kedves Trinity, jó hírem van...a szemed tökéletes, mert itthon nincs. Cukormentes szirupokat a Liss gasztrótólszoktam rendelni-ezt a csoda szirupot, aminek az íze tényleg nagyon jó és nincsmellékíze Amerikában vettem....sajnos.
MGL
Á, elszontyolodtam...
Oda most épp nem készülök, sajna:) De sebaj, megoldjuk anélkül is!
Annyi a vigaszom, hogy az itthoni felhigított változatok helyett egész jó minőséget lehet kapni Ausztriában, amiben nem 3 % a juharszirup...
Vicc nélkül, ezt vettem véletlenül utoljára, nem gondoltam, hogy 900 ft-ért csak 3 % jár:DDDD
....sajnos igen...Mondjuk a juharszirup árak itthon az eget verdeik, pedig jó alternatíva édesítésre...meg a jó sajtorta titka..:)))
Megjegyzés küldése