2009. április 28., kedd

’’Kérem ez a főváros nem ma kezdődött…’’

Budapesti éjszaka ismert, ismeretlen arcai



Szerintem ezt a kis bácsit sokan ismerik de mégsem. Gyönyörű rózsáit kínálva járja az éjszakában a vendéglőket, bárokat.. Felbukkanhat a Ráday utcában, vagy a Liszt Ferenc téren bármelyik vendéglátó egységben. Annyi ilyen arca van Budapestnek, hozzá pedig néhány hihetetlen történet, és megható sors. Megigértem magamnak, ha ezt a postot megírom, akkor szót ejtek Matyiról is a boxoló hajléktanról, aki 1 éve halt meg. Amikor a Két Szerecsenben ültünk akkor mindig adtunk neki bort ha épp arra vetette őt a sors, cserébe beszélgetett velünk, de aztán nem jött többé.
Nekem is feltűnt már régen, hogy a bácsinak mindig szép virágai vannak, és tegnap elérkezett az idő, hogy megtudakoljam tőle, honnan is szerzi a virágait. Sose vettem tőle virágot, és most is csak kaptam valakitől de csak azért, mert Ő is kíváncsi volt a virágok eredetére.
Válasz elég kacifántosra sikerült de megtudtam belőle, hogy a hűtőházból…nyilvánvaló is honnan máshonnan.
Továbbá kiderült, hogy a bácsi 85 éves és pályaválasztás előtt áll, tudatában van azzal, hogy egy kicsit kései de ebből lesznek az igazi sikertörténetek.
A bácsi nagyon jó kedélyű tele van energiával…persze nem csoda 700 Huf/rózsa áron.
A nevét sajnos nem tudtam megjegyezni de úgy kezdődött, hogy :Vitéz Nagybányai….Úr ellátott néhány bölcsességgel, aztán elment a rózsáival együtt.

’’A hosszú élet titka nem az atombomba, hanem a hit, remény, szeretet.’’

’’Nem könnyű Pápának lenni, mert mindig azt kell megáldani aki épp ott van!’’

MGL

2 megjegyzés:

Ízbolygó írta...

Őt én is ismerem. Nagyon komoly arc! És mindig veszek tőle virágot is. Ill. a virág mindig nála marad:-)

MGL írta...

...Igen őt mindenki ismeri és senki:)...sok ilyen arc van Budapesten, és valahogy hozzánőttek a városhoz.
MGL