2011. január 21., péntek

„Aussie dinner”

Spontán hétköznap esti vacsora menü-ahogy Ausztráliában csinálják:

Szent Jakab kagyló baconbe csomagolva-aiolival




Bárány steak rákkal és sajttal grillezve



Ahogy az előző posztban írtam bárány kampányról-így érthető ha most azt írom, hogy egy tisztességes ausztrál vacsora nem telhet el bárány hús nélkül.Mióta itt vagyok szerintem az eddigi életemben elfogyasztott bárányhúsnak a dupláját már elfogyasztottam-és ha volt is fenntartásom a bárány evéssel kapcsolatban akkor ki kell jelentenem, hogy már nincs.
Különösebb recept leírást nem igénylő fogások ezek-hiszen ha friss és jó minőségű (jelen esetben sokat hirdetett ausztrál) hozzávalókat meg tudjuk venni a sarki boltban akkor nagy gond nem érhet az elkészítése során. Megjegyzem nem könnyű nem ausztrál alapanyagokhoz hozzájutni-de amikor a boltban vagyok és nézem az emberek vásárlási szokásait megdöbbentő hogy teszik vissza a kinai, illetve az import élelmiszereket-egyszer majd otthon is így lesz remélem.



A kagylót becsomagoljuk a baconbe és serpenyőben megsütjük-nem is kell alá semmilyen zsiradék.
A bárány steak-egy kicsit bonyolultabb, de csak akkor a mediumra szeretnénk a húst-mert számolni kell a grillezés alatt a steaket érő hővel. A rákokat kis olajban megpirítjuk serpenyőben a megsütött steakre tesszük reszelt sajttal és 5-10 perc alatt rágrillezzük a sajtot és a rákot.
Az aioli véleményem szerint ízlés dolga-ki hogyan szereti-de ahhoz itt a recept:)



Aoili

2 tojás sárgája
4-5 ek. Friss citromlé
1 gerezd fokhagyma pépesítve
1 csipet só
1 csipet frissen őrölt fehér bors
100 ml semleges ízű növényi olaj
100 ml extra szűz olíva olaj



A készítése tulajdon képen ugyan olyan mint a házi majonéznek-mert hiszen az is-csak meg van bolondítva egy kis fokhagymával és borssal. A majonéz sikeres elkészítésének a lényege pedig, hogy a kikevert tojássárgájához lassan adagoljuk az olajat. Fontos, hogy a maradékot ne tároljuk a hűtőben hetekig a friss tojás miatt.

MGL

1 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Izgalmas ételek.