2007. szeptember 30., vasárnap




Pezsgős almás pite



Kistestvérkémnek születés napja volt, de olyan elfoglalt egyetemistának mint ő nagyon nehéz megtalálni azt az időpontot mikor épp nem pókerezik és nem valami barátjával találkozik vagy tanúl és át tud venni egy tortát. Több hetes tárgyalás, és időegyeztetés után tudott olyan időpontot találni, mikor épp nem voltam hangulatban-de hát mit tehet a jó testvér :sütni kezd. Így született meg a pezsgős almás pite, ami egyébként fenséges lett. Volt itthon leveles tészta, az lett a torta alapja, 2 régebbi zöld alma ami töltelékké avanzsált 25 deka ricotta és 1 dl maradék pezsgő társaságában.




Hozzávalók:


1 csomag Tante Fanny leveles tészta
1 tojás a kenéshez
25 dkg ricotta
2 nagy zöldalma
2 tk fahéj
1dl pezsgő


A sütőt 220 C fokra melegítem elő, addig amíg ez megtörténik pite formába szabom a tésztát megkenem a tojással, és beteszem a sütőbe. Az almákat megmosom, és legyalulom majd apróra vágom, aztán serpenyőbe teszem, és megpárolom 1 dl pezsgővel és fahéjjal, majd hozzáadom a ricottát.
Ahogy arany barnára sült a tészta kiveszem, és belekanalazom a tölteléket, amit szépen elrendezek, és megszórom fahéjjal jó alaposan. Az édesítést nem felejtettem el, csak nem volt rá szükség.

Gourmandlzard

Nincsenek megjegyzések: