2007. szeptember 26., szerda

Szójás kelvirág sültA karfiol a a XVI. Században tűnt fel Itália területén valahonnan a Földközi tenger keleti partjairól származtatják. Nagyon sokrétű a felhasználása a köretként levesnek, egytálételnek is kitűnő. Mindenek előtt pedig gyönyörű, ami még szebbé teszi az-az egyszerű tény hogy 100g-ban 14 kalória van.
Gyakran szoktam brokkolit meg karfiolt készíteni, mert a hűtőben frissen nagyon türelmesen megvárja a feldolgozást.
A fogás előnyei hogy előre el lehet készíteni, és tálalás előtt félóra alatt összesütöm, a másik, hogy hidegen is nagyszerű.
Többféle képen készítem besamellel vagy sajtszósszal, vagy anélkül. Ez a light verzió paradicsomos szójával készül.Néhány dolog ami nem árt ha van otthon, ha ilyet készítünk.:


80 dkg rózsáira szedett megmosott karfiol
15 dkg szója granulátum
1 paradicsom konzerv (darabolt)
2 charlotte hagyma
1 csokor friss bazsalikom
15 dkg reszelt sajt
10 dkg gorgonzola
Fűszerek só bors őrölt chili


A karfiolt megpárolom puhára. A szóját pedig beáztatom a paradicsomba, hozzáadom a finomra vágott charlottét és bazsalikomot, sózom borsozom chilizem. A megpárolt karfiolt is finomra vágom, vékonyan a jénai aljára teszem és sózom borsozom, aztán még egy réteget teszek sózom borsozom, a végén ráborítom a paradicsomos szóját, megszórom sajttal, és a kis szeletkékre vágott gorgonzolákat ráhelyezem, és sütésig hűtőbe is tehetném, de ezúttal megsütöm….és hopp már meg is ettük.

Gourmandlizard

Nincsenek megjegyzések: