2008. március 3., hétfő

Csokoládé Mousse á lá „Pilorus’-persze cukor nélkül

Csokoládé Mousse á lá „Pilorus’-persze cukor nélkül
avagy „A gyomorfekélyem bemutatkozik”




Történt egyszer még Karácsony előtt hogy kedves gyomor fekély kezelő orvosom el látogatott hozzánk vendégségbe a belgyógyászati osztály legkedvessebb szervezőnőjével és nem utolsó sorban édesapámmal. Ezért szépen készítettem nekik valami olyat ami finom egészséges nem hizlal. A borhoz válogattam az ételeket, ami Gere Cab. Sav. Bar. volt és persze Kopár.

Csokoládé Mousse cukor nélkül cserébe málna zselével, és sajttorta lappal






Málna zselé

25 dkg mélyhűtött málna
Just like sugar édesítő
Lehelet fahéj
2 tk. agar-agar v. zselatin

A felolvadt málnát átpasszírozom, a nyert igen munka igényes eszenciát egy lábasba teszem és össze melegítem az agar-agarral, hozzáadom az édesítőt, és lehelek rá egy kis fahéjat is, majd tálka aljára kanalazok belőle.


Sajttorta lap

2 db. Light philadephia krémsajt
Just like sugar édesítő
2 tojás sárgája
1 marék dió megpirítva és ledarálva
½ vanília rúd

A szoba hőmérsékletű krémsajtot egy keverőtálban összekeverem az össze hozzávalóval, kis formákba teszem, hogy gyorsan átsüljön. A sütési idő nagyban függ a formától-tehát arról nem nyilatkoznék. Kihűtöm a sajttortácskákat, és vékony lapokra vágom.




Csokoládé Mousse cukor nélkül

6 bio tojás fehérje (nagyon jó minőségű friss tojás)
2 bio tojás sárgája (nagyon jó minőségű friss tojás)
1 vanília rúd
2 ek. oliva olaj
3 evőkanál amaretto
1,5 tábla 99%-os csokoládé(csak haladóknak) 15 dkg
Just like sugar édesítő


A 6 tojás fehérjéből kemény habot verek. A csokoládét pici darabokra töröm, és mikorózható edénybe teszem, aztán 1 ek. nagyon jó minőségű olíva olajjal leöntöm, és mehet a mikroba olvasztás céljából (1 perc Jeten). A két tojás sárgát beleteszem egy keverő tálba, hozzáadom a vaníliát az édesítőt és az amarettót. Mikor megolvadt a csoki gyorsam összekeverem a tojás sárgával, amit egy kis fehérje habbal lazítok. Majd a fehérjét és a csokoládés sárgáját nagy mozdulatokkal összekeverem, porciókra osztom a málna zselére.

Gourmandlizard

Nincsenek megjegyzések: