2008. augusztus 14., csütörtök

Az új hely neve SAVOUR lesz!

Az új hely neve SAVOUR lesz!



Esztergomban voltam múlt héten és teljesen véletlenül lekeveredtem a Duna parti sétányra, ahol nagy készülődés volt. Jó volt látni, hogy micsoda pezsgés van Budapesten kívül is-(SBB-nek üzenem, hogy van ahol van)
Valamiféle bor fesztivál lehetett vagy mi… A standok tömve voltak nagyon kedves és készséges bortermelők jobbnál jobb boraival. Az előző mondatom azt jelenti, hogy meglepően jó borokat kóstoltam –bár túlzásba nem vittem , mert vezettem, de annál többet vásároltam.
Utána néztem az eseménynek és megtudtam , hogy szombaton és vasárnap a Mindszenty téren és a Kis-Duna-sétányon rendezték az V. Regulus Borfesztivált. A program a bor, az Esztergom környkének bortermelőinek borait mutatta be mint például Muzsla, Párkány, Neszmély, Kesztölc kiállító borosgazdáinak, valamint a Vinum Ister-Granum Euroregionis borlovagrend tagjai által ajánlott borokkal.
A lényeg most jön: Új sajt és finomság bolt fog nyílni Budapesten amit ott Esztergomban kellett megtudnom. A neve Savour lesz, a címe 1054 Alkotmány utca 4. Természetesen akkor kell megnyitniuk, (szeptember vége október eleje) mikor úgy néz ki hogy végre befejezem a tanulmányaimat a BGF-en.
A lényeg, hogy ígéretesnek tűnt, mert nagyszerű és bőséges sajtvariációt kínáltak mindössze 1500 HUF-ért. Nagyon kedvesen franciául köszöntöttek, ezért franciául válaszoltam és beszélgettem velük, és elmondták hogy késni fognak a nyitással és hogy nem csak sajtban hanem borban is fognak utazni. A kenyerük is finom volt állítólag, mert természetesen nem kóstoltam meg, de mindenképpen szép volt. Kaptam egy kupont is aminek köszönhetően 10% kedvezményt fogok kapni.
Izgatottan várom a nyitást.


GourmandLizard

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Velük már a Millenárison a Borfesztiválon is lehetett találkozni. Nagyon finom sajt- és marinált zöldségtáljuk volt.

Én is várom a nyitást :-)

Lizi