2009. március 6., péntek

Chocolate Fudge Tart....vagy mi-de tökéletes

Recept a tökéletes konyhai káosz eléréséhez:



1. A legfontosabb, hogy valami nagyon- nagyon jót akarj csinálni, és higgy benne, hogy képes vagy rá (chocolate fudge tart-de ne legyen nehéz stb...)!
2. Ne akarj másoknak jól bevált receptet használni, még akkor sem ha maga Dobos C. József jelenik meg a konyhádban és ajánlja neked a tökéletes csokoládé pie receptjét - helyette készíts saját receptet.
3. A fentieket a fejedben tartva legalább másfél hónapig végezz tudományos kutató munkát a hozzávalókkal és receptekkel kapcsolatban!




4. Tanulmányozz végig legalább ezer tökéletesen bevált receptet könyvekben, tévében és a neten!
5. Aztán alkosd meg „a tökéletes saját receptedet” és tervezd meg minden mozzanatát az elkészítésnek (ajánlatos forgatókönyvet is írni mihez tartás végett)!
6. Mentsd el valahova a számítógépen majd még egy hétig nézegesd a többiek receptjeit, hogy bizonyos légy abban, hogy milyen tökéletes is a Tied.
7. Nagyon fontos, hogy az elmentett fájlnak olyan nevet adjál, amit biztos hogy nem találsz meg soha többet!
8. Vegyél meg minden hozzávalót nagyon nagy körültekintéssel és egy üveg pezsgőt is.(nagy szerepe lesz a pezsgőnek a későbbiekben)
9. Kezdj hozzá az elkészítéshez- pakold szét a hozzávalókat,és kezdj is hozzá a pite sütéséhez mert az úgyis megy fejből, ha már bent van a tészta a sütőben, akkor kapcsold be a számítógépedet és kezdd el keresni a tökéletes recepted aminek a jól megválasztott file nevét nyilván elfelejtetted! (A sorrendet ne cseréld fel!)



10.Nyisdd ki a pezsgőt majd keresd még egy kicsit aztán add is fel mert ha profi munkát végeztél akkor nem fogod megtalálni, és indulhat is a tűzoltás, mert elment az időd a keresgetéssel és megég a pite tészta stb…stb…stb.

Így született meg ez a ''tökéletes chocolate fudge tart''.



Tészta 30 cm formába

160 g finom liszt
20 g keményítő
110 g felkockázott (mélyhűtött) vaj
1 tojás sárgája
1 ek. kristály cukor/édesítő
1 tk. só
1 rúd vanília, vagy vanília aroma



Csokoládé töltelék

500 g 60%-os csokoládé
300 ml tejszín
3 ek. konyak
100 g vaj
2 tojás
1 rúd vanília
1 kk. só

Csokoládé bevonat

300 g 60%-os csokoládé
150 ml tejszín
1 ek. vanília aroma

A tésztát a food processorban a kés segítségével készítem el. A lisztet átszitálom, és összekeverem a keményítővel, a cukorral és a sóval, majd hozzáadom a tojás sárgáját és a vajat. A gép kb. 1 perc alatt gyönyörű tésztát varázsol belőle, amit aztán 20-30 percre a mélyhűtőbe teszek pihenni. Amíg a tészta pihen bekapcsolom a sütőt 200 fokra.
A tésztát kinyújtom és feltekerem a sodrófára, hogy könnyebben beletehessem a formába majd alufóliával borítom be és sütő súlyokat teszek a fóliára (jelen esetben:kisebb pite formában:villa kanál). 10-15 perc sütés után félre teszem hűlni és leveszem a sütőt 150 fokra.



A tejszínben alacsony hőfokon felolvasztom a csokoládét. Amíg felolvad a csokoládé a tojások sárgáját habosra keverem vajjal és cukorral. A tojásfehérjékhez hozzáadom a sót és a vaníliát, majd kemény habot készítek belőlük.
Végül mindhárom krémet összekeverem és hozzáadom a brandyt is.
A pite tésztába öntöm és a már 150 fokos sütőben további 10-15 percig sütöm. A pite közepén a krémnek remegősnek kell maradnia ezért érdemes többször megnézni a sütés alatt.



A bevonat hasonlóképpen készül, mint a töltelék. A tejszínhez adom a vaníliát és a csokoládét, majd alacsony hőfokon összemelengetem őket.
Amikor már szép homogén és fényes rákanalazom a csokis pitére.
Mikor kihűlt a pite 6-12 órára a hűtőbe teszem összeérni.



A tejszínhab

500 ml házi tejszín

Ilyen jó tejszínhabbal még nem volt dolgom…házi tejszín a Nagy Csarnokból.
Olyan volt mint nagymamám idejében. 200 ml felvertem (megjegyzem 5 perc alatt volt kész) mixerrel cukor nélkül, és a torta mellé kanalaztam….Fenséges volt.



Málna szósz


200 g málna

A málnát egész egyszerűen leturmixoltam, és a torta mellé tettem…mondjuk én málna mániás vagyok…


Nagyon finom....tényleg. Mondhatni tökéletes.

MGL

4 megjegyzés:

trinity írta...

Ilyet már én is csináltam!!!:DDD
Na, nem a pitét-csak a fájl elrejtést magam elől:O

De a süti tényleg csodás!!!

erős ildikó írta...

Meggyőztél... kell ilyen nekem!! :-)

MGL írta...

Trinity-akkor Üdv a Profik klubjában...

MGL

MGL írta...

Napmátka-még jó, hogy megtalálod itt a receptet. Nem egy diéta barát torta...csütörtökön bontottam meg, és szombat reggelre el is tűnt.

MGL