Gyors Pizza
Nem szeretek, és nem is szoktam élelmiszert kidobni. Annál jobban meg kevés dolog idegesít, hogy zsúfolásig van a hűtő félig üres tárolókkal, amikben ilyen olyan maradékok vannak. Egy rossz munkanap után meg ugye már kész is az agyvérzésemet követő idegösszeroppanásom, amikor hazaérve kinyitom a hűtőt és ilyen látvány fogad. Az ilyet fel kell számolni azonnal. A maradékokat előléptettem pizza feltétnek, és egyúttal kipróbáltam a gyors kísérleti pizza tésztámat (mindennel eggyütt 1 órás mutatvány).
Volt egy komplett tojás is a hűtőben, amit nem is értek hogy maradhatott meg…de ott csücsült a tojástartóban, és az is csak idegesített, ezért vele is elbántam :csoki mousszá változtattam.
Gyors Pizza tészta
100 g BL55-ös liszt
100 g BL80-as liszt
25 g élesztő
150 ml meleg víz
1 ek. cukor
1 tk só
2 ek. olíva olaj
A meleg vízben feloldom a cukrot, és beleteszem az élesztőt. Ameddig az élesztő felfut, kimérem a lisztet és minden hozzávalóval együtt a dagasztó gépbe teszem Az élesztős-cukros vizet is hozzáöntöm, és 5 perc alatt bedagasztom. Ragacsos tésztát kapok eredménynek, amit 15 percig pihentetek/kelesztek. A sütőt 240 C fokra melegítem. A tésztát 15 perc után vékonyra nyújtom lisztezett felületen. Ez alkalommal kör alakút készítettem, és így is hagyom kelni egy kicsit. Megkenem a raguval, amit konyhai maradékokból készítettem, rászórom a sajtot. A sütőt mikor beteszem a pizzát azonnal visszaveszem 200 fokra, és 20 perc alatt készre sütöm.
Másfél embernek való adag. pl:egy jóétvágyú és egy diétázó embernek.
MGL
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Teljesen igazad van. Én sem bírom a maradékokat, ráadásul a friss ételnél nincs jobb. Az ember legyen csak válogatós, még ha este is ér haza! Sőt, annál inkább...mert megérdemli!
Remek a pizzád meg az édesség is hozzá!
Nagyon szemfüles vagy....
Mi is szeretünk téged.
Szeretnél gyönyörű,szép gitár muzsikát hallgatni?
és szeretkezni?
Viki Krisztina Barcelona
Megsütöttük, és csodálatos volt a tészta. Köszi a receptet.
Megjegyzés küldése