2009. március 21., szombat

Maradék temető I

Gyors Pizza



Nem szeretek, és nem is szoktam élelmiszert kidobni. Annál jobban meg kevés dolog idegesít, hogy zsúfolásig van a hűtő félig üres tárolókkal, amikben ilyen olyan maradékok vannak. Egy rossz munkanap után meg ugye már kész is az agyvérzésemet követő idegösszeroppanásom, amikor hazaérve kinyitom a hűtőt és ilyen látvány fogad. Az ilyet fel kell számolni azonnal. A maradékokat előléptettem pizza feltétnek, és egyúttal kipróbáltam a gyors kísérleti pizza tésztámat (mindennel eggyütt 1 órás mutatvány).



Volt egy komplett tojás is a hűtőben, amit nem is értek hogy maradhatott meg…de ott csücsült a tojástartóban, és az is csak idegesített, ezért vele is elbántam :csoki mousszá változtattam.



Gyors Pizza tészta


100 g BL55-ös liszt
100 g BL80-as liszt
25 g élesztő
150 ml meleg víz
1 ek. cukor
1 tk só
2 ek. olíva olaj


A meleg vízben feloldom a cukrot, és beleteszem az élesztőt. Ameddig az élesztő felfut, kimérem a lisztet és minden hozzávalóval együtt a dagasztó gépbe teszem Az élesztős-cukros vizet is hozzáöntöm, és 5 perc alatt bedagasztom. Ragacsos tésztát kapok eredménynek, amit 15 percig pihentetek/kelesztek. A sütőt 240 C fokra melegítem. A tésztát 15 perc után vékonyra nyújtom lisztezett felületen. Ez alkalommal kör alakút készítettem, és így is hagyom kelni egy kicsit. Megkenem a raguval, amit konyhai maradékokból készítettem, rászórom a sajtot. A sütőt mikor beteszem a pizzát azonnal visszaveszem 200 fokra, és 20 perc alatt készre sütöm.
Másfél embernek való adag. pl:egy jóétvágyú és egy diétázó embernek.

MGL

7 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Teljesen igazad van. Én sem bírom a maradékokat, ráadásul a friss ételnél nincs jobb. Az ember legyen csak válogatós, még ha este is ér haza! Sőt, annál inkább...mert megérdemli!
Remek a pizzád meg az édesség is hozzá!

Névtelen írta...

Nagyon szemfüles vagy....

Névtelen írta...

Mi is szeretünk téged.

Névtelen írta...

Szeretnél gyönyörű,szép gitár muzsikát hallgatni?

Névtelen írta...

és szeretkezni?

MGL írta...

Viki Krisztina Barcelona

Névtelen írta...

Megsütöttük, és csodálatos volt a tészta. Köszi a receptet.