2009. június 5., péntek

Cukormentes fehérje szelet házilag

Csokoládés fehérje szelet házilag



Többször írtam már a fehérje szeletekről, és piacának a szegénységéről. A helyzet a válságtól nem javult, sőt…A Nitro-tech hardcore alacsony szénhidrát taralmú csokik fogyasztói ára megközelítőleg a duplája lett (800 HUF körül 80 g csoki). A cukormentes és alacsony szénhidrát tartalmú csokikat meg beszerezni majdnem lehetetlen. Arról nem beszélve, hogy ezen csokik édesítését nem Splendával, Stiviával, hanem maltitollal oldják meg, hogy az élvezeti értékét kicsit növeljék de ezáltal majdnem ugyan ott vagyunk kalóriában mint a cukornál.
Miért jó a cukormentes fehérje csoki? Sokszor előfordul, hogy nem tudok azt enni, amit az étrendem megkívánna, ilyenkor az étkezést ezzel szoktam helyettesítem, továbbá biztosítom az elegendő fehérje szintet az étrendben. Személy szerint nekem ízlik, és ezért édesség helyettesítőnek is használom.




Vettem a TwinLabtól Low Carb Isopure (1kg) csokoládés tejsavó fehérje izolátumot és Vege Fuel 100%(0,5 kg) ízesítetlen szója fehérjét (12000 HUF- 15 db csoki ára). Ebből a két fehérjéből készítettem el a csokit. Így megszabadultam a fölösleges édesítő és adalék szerektől, ami egyébként a csokikban lenne.
Többször is készítettem már fehérjéből süteményt, csokit, fagyit, de sosem volt az igazi. Azonban most sikerült végre megtalálnom az ideális arányokat.




Házi cukormentes fehérje szelet

200 g sajtkrém (Light Philadelphia)
200 g ízesített fehérjepor (TwinLab Isopure)
70 g ízesítetlen szója protein (TwinLabVega Fuel)
2 ek. házi mogyoróvaj
1 tk. vanília kivonat


A robotgépben összekeverem a két féle proteint, aztán hozzáadom a többi alapanyagot. A massza akkor van kész, mikor összeáll egy nagy gömbbé a gépben. Ezután megformázom, és szeletekre porciózom becsomagolom, és a hűtőben tartom. Néha bevonom cukormentes csokoládéval is a szeletkéket, de a minden napokban, csak levágok egy darabot a hűtőben lévő masszából bele teszem egy zacskóba a zacskót a táskámba, és rohanok is…


MGL

14 megjegyzés:

Ziti írta...

Jaj, ez nagyon jol nez ki. En tobbnyire shake-t szoktam inni edzes utan, meg nehanapjan sutit sutok. A csoki eszembe sem jutott. Pedig a Scitec-eseket valamikor rendszeresen ettem. Veszek extra feherjet es kiprobalom. Koszonom az otletet. Puddding

MGL írta...

Majd számolj be milyen lett:)

MGL

Névtelen írta...

Kedves MGL!
Hol vettél Isopure-t? Nekem a TwinLab Reno udvari üzletében azt mondták, hogy már nem árusítják.
Szerinted csak Isopure-ból is jó lenne vagy valamilyen okból kell hozzá a szójafehérje is?
Lívia

MGL írta...

Kedves Lívia

A TwinLabnál vettem egy hónapja-nem tudom pontosan miért, de ha szóját is raktam hozzá akkor jobb lett-készítettem szója nélkül is akkor is működik-de nem olyan az állaga.
Remélem segítettem ezzel.

MGL

MGL

Névtelen írta...

Kedves MGL!

Köszönöm szépen.
Amint sikerül szerezni Isopure-t, kipróbálom.
Lívia

Névtelen írta...

Szia!
Hihetetlen jo ez a recept, mar tobbszor keszitettem, szenzacios, nincs jobb szo ra! Egy tipp a natur szojaproteinre: a Natura markanak van egy un. Szojafeherje izolatuma 93%-os feherjetartalommal, az 500 g-os kiszereles 1000 Ft korul van. A Mediline-ban biztosan van, nekem az a beszerzesi forrasom, de kisebb bioboltokban is lehet probalkozni, ha mas nem lehet hogy rendelesre beszerzik, mert a marka nagyon ismert.

MGL írta...

Kedves Névtelen-

Nagyon köszönöm a tippet, mert tápkieg boltban ennek a 5-10x-ét lehet kifizetni fehérjékért-ki fogom próbálni, és ha ízlik ezt fogom használni.
Örülök, hogy neked is bejött a fehérje szelet:)-és hogy kipróbáltad-

MGL

grizzancs írta...

regota szemezek ezzel a recepttel, mar regebb ota kineztem magamnak, en is probalkoztam mindenfelevel (feherjes muffin, ilyesmi) tobb-kevesebb sikerrel (inkabb kevesebb).

Hetvegen lehet csinalok egy ilyet, ellenben meg tudod mondani, hogy kb meddig all el?

Valamint, hol a legolcsobb a philadelphia sajt? eddig nem nagyon vettem, csak multkor szembejott a Sparban, ott 125g-os volt 320 ft, hatha van valami tuti tipped. :)

MGL írta...

Kedves Grizzancs!

Arra, hogy meddig állel...nem elég soká mert elfogy:)-de igazából addig amjg a sajtkrém elállna természetesen hűtőben tárolva. A Nagy Csarnokban lehet venni Cserpeset, meg sokféle krémsajtot-de sajnos nem olcsó-de igazából majdnem bármilyen krémsajt megfelel, de lightot csak Philadelphiából kapni azt hiszem.-de szerintem csinálhatod lecsepegtetett tejfölből is-és ha nem elég masszív akkor több fehérjeport v. tejport kell beletenni.
Remélem segítettem:)

MGL

Névtelen írta...

Kedves MGL

A házi mogyoróvaj hogyan készül?

Köszi előre is :)

MGL írta...

Itt van a recept:http://melindagl.blogspot.com/2009/01/nlklzhetetlen-alapanyag.html

MGL

Névtelen írta...

Kedves MGL!

Nagyon szimpatikus ez a recept, és mivel a fehérje szelet remek edzés utánra is, napközbenre is, ezért feltétlenül szeretném kipróbálni. Ezzel ráadásul spórolni is lehet, és cukor, valamint zsírszegénysége miatt valóban édesség pótlónak is tökéletes, a nap bármely szakán. Kíváncsi vagyok a recept eredményére! :)
Az egyetlen kérdésem, ami miatt írok, hogy miért pont ezt a fehérje port választottad? Ami a képen van, egyébként Natures Best termék, ami egy igen drága, amerikai termék, ráadásul izolátum ami még dob az árán. Volt oka hogy ezzel csinálod, talán a minősége vagy az íze miatt, vagy elég egy minőségi, de olcsóbb, itthon gyártott tejsavó koncentrátum is? (Pl. Scitec Nutrition) Mert az majdnem fele ennyibe kerül, és szerintem ízben, minőségben az is jó termék.
Válaszodat előre is köszönöm!

Üdv,
Gábor

MGL írta...

Kedves Gábor!

Örülök, hogy kipróbálod, biztos sikerülni fog:)
Igazából fehérjetartalom és minőség miatt használtam izolátumot-de helyettesítheted is.
Az íz-csokoládénál nem is olyan fontos mert jó minőségű kakaópor sokat segít bármilyen csokis kakaós ízű fehérjén. Igen-szeretem az ízét a receptben használt fehérjének.
A bio boltokban kapható szója izolátum viszont tényleg nagyon jó és sokkal olcsóbb is.
Amennyiben nem akarsz állati eredetű zsírt és laktózt bevinni-akkor érdemes kókusz krémmel-kókusz zsírral és kókusztejporral helyettesíteni a krémsajtot-pl én sokkal könnyebben emésztem így-legalábbis így érzem...:)

Üdv

MGL

Suzuki gsx-r 600 white color írta...

szeretnék tőled venni 50 darabot :)) csinálsz?