2009. április 28., kedd

Magyarúl mért nem működik?

Csoki hab a szomszédasszonynak!



Van egy igazi szomszédasszonyom. Sokat utazik, és rettenetesen elfoglalt hölgy mellesleg kifejezetten olyan ember aki mindig felvidít akár 1 perc alatt. Kaptam tőle egyszer egy telefon hívást:’’ ha nem sért meg vele, akkor nem ugranék-e fel hozzá, mert elutazik és nem akarja kidobni a romlandó alapanyagokat a hűtőjéből.’’ Természetesen mondtam, hogy ne hülyéskedjen, milyen jó ötlet, én is utálok ételt kidobni, vagy szándékosan megrohasztani a hűtőmben. Természetesen ellátott mindenfélével, amit aztán jól fel is használtam.



Gondoltam mire megjön úgy is üres lesz a hűtője, meg üresen azért csak nem fogom visszaadni az edényeit készítek neki valamit a borához. Jó szomszédasszony behűtött bor nélkül nem is igazi jó szomszédasszony szóval a csoki mousse jó választásnak tűnt.

Utózengés...

Öt éve lakom ebben a házban, és nekem sem jutott eszembe még ilyesmi...ezért mérges is vagyok magamra. Igazából viszont Rajta kívül senkinek sem...vajon miért?
Megjegyzendő, hogy a hölgy csak kicsit magyar...(Salzburgan született, ott is járt iskolába,nem nagyon élt itthon). Talán ezért?

13 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Érdekes kérdés. Nekem sem jutott eszembe, bár ha tudom, hogy elutazunk valahová, akkor a megelőző héten már úgy gazdálkodom a meglévő dolgokkal, hogy elfogyjanak a maradékok, vagy valamilyen más formában (például süteményben) szállíthatók legyenek. Ha mégis marad valami romlandó, akkor Apukám szokta megkapni. Ki nem dobjuk, ha nem muszáj.

MGL írta...

én is úgy szoktam gazdálkodni-de mondjuk a tojásokat simán a hűtőben felejtem...ellenben a szomszéd hölgy minden lejáratot leellenőriz és szépen odaadja-:)most hívott, '' hogy milyen jó a csokihab'' és elnézést kér meg minden, hogy ilyen későn zavart...21:44-kor...persze, hogy nemzavart...dolgozom még:)

MGL

vimizo írta...

A jó szomszéd mindennél többet ér.
Szerencsések vagyunk, állandóan van 4 szomszédnál is kulcsom, és fordítva is. Tavalyi nyaralásból is hazaérve, a füvem le volt nyírva, a virágoskertem kigyomlálva, bent felmosva, leporolva...
Fordítva is működik, én is nyírtam füvet , tettem nagy tál madártejet a hűtőbe stb... hétvégeken pedig sűrűn főzünk együtt:)

MGL írta...

De nem jobb így?Vannak feladatok amire a legtökéletesebb a szomszéd...mert ő van ott.-az ajtomon csak belül vankilincs...gondolhatod hányszor csukom ki magam...

MGL

Cukroskata írta...

Ott a helyem :-)

MGL írta...

Gondolom a fagyizóban...én oda is költöznék:)

Cukroskata írta...

Igen, nem tudom, hogy került ide a megjegyzésem, azt hittem a fagyizóhoz írtam. Ezek szerint eltévedtem, Remélem, ha megpróbálom megkeresni azt a fagyizót, nem a szomszédodhoz fogok jutni :-)

MGL írta...

...s szomszéddal se csinálnál rossz üzletet:)

MGL

Chef Viki írta...

Jó szomszéd kincset ér! A mieink, háááááát... Egyik alkesz, a másik meg pszichiátriai kezelt. Egyiket sem hívnám át :-)

Viszont a módszer működőképes anyósékkal, nem messze laknak. Ha ők mennek vagy ha mi megyünk, ugyanígy megoldható. Plusz viráglocsolás, postaláda ürítés, hörcsögetetés :-)

MGL írta...

---a hörcsögre nem számítottam-:)nem gondoltam volna hogy szeretde a hörcsögöket:)

MGL

Cukroskata írta...

Nem biztos, hogy örülne a szomszédasszonyod, ha váratlanul becsengetnék, és cukormentes fagyit követelnék :-)

MGL írta...

Lehet hogy meglepődne egy kicsit:)

Névtelen írta...

Apa leszek!!!!!!!!!!